17-годишна ученичка от Музикалното училище в Котел уби новороденото си бебе, по особено жесток начин. Това е станало пред свидетел - нейна съученичка и приятелка. Всички в музикалното училище в Котел днес говорят за Надежда Милушева - момичето е популярно от преди, често отсъства и се набива на очи.

„Надежда е агресивна ученичка, за нея много пъти съм получавала оплаквания от колеги за дисциплината и в час. Миналата година тя беше отстранена за непристойното си поведение от общежитието”, каза Мария Градешлиева, директор НУФИ "Ф. Кутев".

Подозрения за бременността на единадесетокласнияката възникнали още в началото на годината и директорката веднага е информирала родителите и. Майката твърдяла, че Надежда е водена на лекар и няма такива подозрения за дъщеря си

До последно Надежда твърди, че не е бременна. В това е категорична и майка и. Дори и снощи, след убийството на детето, ученичката поддържа тази версия, разказва класната, която е присъствала на разпита.  

„Снощи по време на разпита Надежда беше много спокойна и абсолютно нагло пак ми заяви: аз не съм бременна, аз в момента съм неразположена”, разказа Мая Николова, класен ръководител.

Седмица преди раждането, Надежда спира да ходи на училище и контактува само с една своя приятелка, която, по информация на полицията, е присъствала на раждането. Хазяинът на ученическата квартира също не е знаел какво се случва под неговия покрив.

Увито в хавлиена кърпа, новороденото е било прободено няколко пъти с остър предмет и после скрито в шкаф. Родилката е настанена в Сливенската болница. Срещу нея не е повдигнато обвинение, защото в продължение на 3 дни след раждането Наказателният кодекс осигурява смекчаващи вината обстоятелства.