Търсите техника и уреди от най-ново поколение? Тогава ви предлагаме да отделите време за международните специализирани изложби "Булконтрола”, "Бултерм” и "Вода София”, които ще се проведат от 13 до 15 април в "Интер Експо Център" - София.

Юбилейното 40-о издание на "Булконтрола” ще представи поредица нововъведения в контролно-измервателната апаратура, лабораторна техника и оборудване. Ще намерите и прибори и принадлежности за прецизно измерване в индустриални среди и за опазване на околната среда.

Сред експонатите са нов газ анализатор за горивни системи с цветен графичен дисплей и модерни термовизионни камери за качествен термографски анализ за дефектна топлоизолация, термомостове, строителни недостатъци или за енергийно обследване на сгради, ново поколение дата логери за мониторинг на температура, влага и абсолютно налягане при транспорт и съхранение на бързоразвалящи се продукти в жилищни, работни и складови помещения.

Във фокуса на "Бултерм” са отоплението, климатизацията, газификацията и електротехниката. Авторитетни компании предлагат модерна техника, технологии и икономични решения за мениджмънт на електро- и топлопотреблението в стопанския или гражданския сектор.

Представени са най-новото седмо поколение контролери за централно отопление, които гарантират удобство при системите за отопление, охлаждане и битова гореща вода и иновативна система за дистанционно управление на отоплението в цялото жилище от едно място. Интерес заслужава предлаганият от началото на тази година нов компактен ултразвуков топломер, специално разработен за отоплителни и охладителни инсталации в локални енергийни системи. Климатична система, разработена по авангардна технология, освен надеждност, дава и до 30% икономия на енергия в сравнение с традиционните системи.

Изложбата "Вода София", която Агенция "Булгарреклама" за пета поредна година организира в партньорство с Wasser Berlin и Българската асоциация по водите, тази година се радва на изключителен интерес.

Традиционни и нови участници в изложението ще демонстрират модерни решения за изграждането на съвременна ВиК мрежа, добри хидротехнически проекти и по-висока ефективност на водното стопанство. Посетителите ще научат повече и за нови поколения техника и технологии за вододобив, за пречистване на  питейни и отпадни води, за новостите при изграждането на сградни и площадкови канализационни системи. Ще се запознаят и с модерното оборудване и уреди за измерване, регулиране и анализи във водния сектор.

През първия и втория ден (13 и 14 април) ще се проведе четвъртата международна конференция "Булаква 2011”, посветена на “Развитието на водния сектор – предизвикателства и възможности”. Организатор е Българската асоциация по водите със съдействието на Агенция "Булгарреклама”, Wasser Berlin, Университета по архитектура, строителство и геодезия и Съюза на ВиК операторите в България.

Тематични направления на конференцията са правната уредба на ВиК сектора, управлението на водната инфраструктура, финансирането и усвояването на европейските фондове във ВиК сектора,  използването на съвременни технологии, конструкции, оборудване и материали. Ще бъдат засегнати и въпроси като климатичните промени и водните ресурси, управление на речните басейни, обучение и квалификация на ВиК оператори и на млади професионалисти в сектора.

По време на изложбите ще има демонстрации, делови срещи и дискусии, които да стимулират бизнеса на хората с интерес в сферата. За повече информация посетете сайта на специализираните изложби.