В интервю за "Вашингтон поуст" Пол Бремър заяви, че иракските приходи няма да покрият икономическите нужди на страната.

Същевременно "Ройтерс" съобщи, че американските власти в Ирак почти напълно са изчерпали конфискуваните от бившия режим активи на стойност близо един милиард долара. Агенцията цитира източници от президентската администрация и Конгреса, според които Белия дом обмисля в близко бъдеще да потърси допълнително 2-3 милиарда долара, за да поддържа сигурността и да предотврати финансова криза в Ирак.

Междувременно проявите на насилие в страната продължават. Двама американски войници загинаха и трима бяха ранени при две отделни нападения в Багдад и Фалуджа. С това броят на загиналите или пострадали американски войници след края на големите бойни действия в Ирак става 64.

Четирима иракчани загинаха при инцидент от криминален характер в центъра на Багдад. На площад "Али Баба и 40-те разбойници" се завързала престрелка между двама полицаи и двама бандити, които се опитвали да оберат магазин. Ранени са и двама минувачи. Из цялата столица американските сили разлепиха нови плакати на Саддам Хюсеин с надпис "Издирва се!". На тях присъстват и двамата му синове Удай и Кусай, но лицата им са зачеркнати.