Двете бомби били поставени в таксита на оживени места в града. Едната избухнала близо до храма Мумба деви, а другата - недалеч от монумента Вратите на Индия.

"Имаше паркирана кола. Изведнъж се разнесе силна експлозия, която се чу надалече. Близо до колата имаше много хора, сигурно има много ранени - 40-50 човека", разказа очевидец на един от взривовете.

"Франс прес", "Ройтерс" и "Асошиейтид прес" съобщават за повече от 40 жертви. Вестник "Таймс ъв Индия" пише, че по официални данни загиналите са най-малко 65, а ранените са над 150.

Силните експлозии разтърсили сградите на много места в града, за кратко е имало срив и в телефоните, и в мобилните комуникации, тъй като много хора почнали да звънят на близки и познати. Полицията обяви треога в Мумбай и в столицата Делхи.

Вестник "Таймс ъв Индия" пише, че атентатите са събудили спомените за поредицата от експлозии през 1992 година. Тогава загинаха 257 души и 713 бяха ранени.

Никой не е поел засега отговорност за атентата. Според вицепремиера на Индия Лал Кришна Адвани, от миналия ноември в Мумбай е имало няколко покушения и в почти всички случаи в тяхната организация е участвало "Студентското ислямско движение на Индия". Съседен Пакистан, традиционен съперник на Индия в региона, осъди атентата, съобщава Би Би Си в сайта си.