Вестникът се позовава на неназовани източници от българските разунавателни служби и твърди, че Зоран, който се намира в пловдивския арест, е имал общи наркосделки с члена на Земунския клан Драган Космаец.

Според македонския "Утрински весник", по канала на Зоран и Космаец в Латинска Америка, Турция и Сърбия било внесено голямо количество хероин.
Като се позовават на информация от българските служби, в македонския вестник пишат, че дейността на Зоран е засечена поне още преди година. Тогава е трябвало 500 килограма кокаин да бъдат прехвърлени от Боливия в Италия. Според информация в български седмичник, в тази сделка е участвал и Боян Тодоров - Охлюва. Кокаинът е бил скрит в банани, а получател на плодовете е македонска фирма. Каналът е разкрит, а дрогата изхвърлена, за да се предотврати по-голям провал.

Зоран и Боян Охлюва се познават от 2000-ата година, сочат справките на спецслужбите у нас. Знае се, че освен бананите, тандемът е пробвал да прекара и двеста килограма кокаин, смесени с олио от соя.

Следата, която насочва българските служби към голямата наркоафера с боливийския кокаин е подслушан телефонен разговор между Зоран и Охлюва, в който двамата обсъждат, че "малко картофено пюре ще оправи провала с бананите".

Преди месец в Петрич, по време на сделка, е задържан и братът на Зоран. В него са открити кокаин и амфетамини. В момента той е в благоевградския арест.