Виктор Николаев, който от средата на май зае мястото да Ани Цолова в сутрешния блок на bTV, даде специално интервю, в което отговаря на ваши въпроси.

Новото работно място

Чувствам се много добре сред новите колеги. Мисля, че си проличава настроението и в ефир по начина, по който се сработваме с Ани. Беше любопитно и за нас самите колко бързо ще успеем да влезем в една посока – по време на съвместните интервюта това невинаги е много лесно, защото всеки има на ум някакъв акцент, може би по-различен отколкото на стоящия до него има, но засега съумяваме да се усещаме интуитивно доста добре.

Чудатата маса


Имах доста притеснения около интерактивната маса. Упражнявах се, репетирах, преди появата ми на екран идвах при Ани повече от седмица рано-рано, за да свикна и да я опозная, понеже знам, че масата има понякога непредвидим характер. Засега се спогаждаме доста добре.

Решението за промяна

Бързо взех решението – трудно за мен самия по една или друга причина, но много бързо, интуитивно – аз се доверявам на интуицията си.

Поддържам контактите си с колегите от БНТ. Всички ми пожелаха успех.

Семейството

Тихо, кротко, скромно – имам си жена, тригодишно детенце, което пращаме на градина. Гледам следобед, освен да се подготвям по темите за следващия ден, което правя от вкъщи, да отделям време и на семейството си, понеже нямаме възможност вечер да излизаме заради ранното ставане.

Почивката

Релаксирам най-вече с излизане от София петък и събота, дори просто така да шофирам. Обичам някакви по-тихи и пусти места.

За книги не ми остава много време – имам си любими автори, но честно казано огромният поток информация, който и по интернет трябва да поглъщам всеки ден - чудя се главата ми как не е квадратна в момента и не е заприличала на харддиск. Това, разбира се, деформира и лишава от други нещо, но всеки сам си го избира и си го причинява, избирайки точно нашата професия.

Политиката


Нямам любими политици, нямам политически пристрастия. Това го казвам, не защото се налага да водим политически разговори, а защото всеки, който е бил в някаква степен в по-дълго общуване с различни политици, ще му е малко трудно да има любимци. Колкото повече следиш тази тематика, толкова по-трудно е да одобряваш.

Работата е да се съмняваш във всички за всичко – така е по-полезно и може да се осъществи нужната дистанция, на която държа да съществува между политици и журналисти.