Костадин Паскалев смята, че с оставката си Милен Велчев се опитва да извие ръцете на останалите министри, както и да потърси подкрепа от премиера, надявайки се оставката му да не бъде приета.

"Мога да кажа обаче, че има един изненадващ за мен факт - оставката беше обявена по "Ройтерс". Милен Велчев беше изненадан, когато репортерите го попитаха преди това, което означава, че информацията за тази оставка не е дошла от Министерство на финансите и респективно беше проведена една среща в същия ден в кабинета на Милен Велчев. И сега хората, които присъстваха на тази среща, от типа на Владо Каролев, г-н Севлиевски, Николай Василев, излагат една и съща теза и тази теза е: оставката трябва да бъде отхвърлена, Милен Велчев трябва да продължи да осъществява успешната си политика", посочи Паскалев.

Той изрази съжаление, че оставката на Милен Велчев се коментира главно от гледна точка на това кой какви интереси защитава, вместо тя да е повод за дебати каква политика да се води, за да се подобрят реалните доходи на хората.