За шести път тази година България се отдаде на дълги почивни дни. В края на последния работен ден за тази седмица трафикът е много натоварен. Движението бе допълнително затруднено от дъжда и от няколко инцидента на пътя.

През кръговото кръстовище на Драгичево, на път за различни места в Южна България, както и за традиционната ваканция в Гърция, преминаха хиляди автомобили. По път Е-79 беше изключително натоварено и заради една тежка катастрофа.

Малко след 4 часа тази сутрин български камион, превозващ акумулатори, се блъсна в македонски ТИР. На място загина спътникът на българския шофьор - 49-годишен мъж от Ямбол. Катастрофата е предизвикана от българския камион, който навлязъл в насрещното движение.

Към 10 часа сутринта движението беше пуснато, но малко по-късно трафикът отново се засили, този път заради обичайното изнасяне от България в посока Гърция. На Кулата очакват около 40 000 автомобила със 120 000 души да преминат границата през следващите четири почивни дни - толкова, колкото бяха в дните около 6 септември.

В последните часове в София движението е силно затруднено. Заради дъжда по пътищата на столицата станаха над 100 леки катастрофи.

Към момента централната градска част на София е проходима. Затруднено е движението по "Драган Цанков", тунела на Люлин, Околовръстното шосе и "Цар Борис III". На всички тези места движението се контролира с пътни полицаи.

Не беше леко и на изходите на София. Гъста мъгла и намалена видимост затрудниха движението по магистрала "Хемус". Видимостта в района на прохода "Витиня" беше около 30 метра.