Тежък трафик към морето и няколко сериозни катастрофи. Седем души пострадаха на пътя Созопол - Бургас. Челно се сблъскваха две коли. Един от пътниците е сериозно ранен, с опасност за живота. Още по темата от Борислав Лазаров:

Мъжът е бил затиснат в една от двете катастрофирали коли. Пострадали са и две деца - на 8 и на 15 години. Травмите им не са тежки.

Извиха се километрични опашки с изнервени шофьори заради друг пътен инцидент. ТИР блокира движението по автомагистрала "Тракия" в посока Пловдив.

За щастие няма пострадали. Шофьорът на камиона е бил неправоспособен, а алкохолната му проба с дрегер е показала 2,37 промила.

Трикилометрова колона от автомобили и асфалт, залят от безалкохолни напитки - това видяха рано сутринта шофьорите по автомагистрала "Тракия". Водачът на ТИР-а се е врязал в мантинелата, а товарът се е разпръснал по шосето.

При пристигането на полицаите 53-годишният шофьор е бил видимо пиян. Той е задържан за 24 часа в Районно полицейско управление Ихтиман.

"Управлявал е като неправоспособен водач с отнето свидетелство за управление за употреба на алкохол, и пак с употреба на алкохол - 2,37, е причинил ПТП-то. Най-радостното е, че няма жертви на самата магистрала, тъй като ударът е бил доста сериозен, при катастрофата камионът се е влачил”, обясни инспектор Данаил Стоянов.

Собствениците на фирмата, за която е работил шофьорът са информирани за случая. Тепърва ще се изяснява как водач с отнети заради употреба на алкохол документи е извършвал превози на стока със служебен тежкотоварен автомобил.

Лекарите припомнят, че жегите ни правят раздразнителни и понижват способността ни да се концентрираме. Затова е добре да избягваме шофирането в най-горещите часове.

Прогнозите са, че опасно високите градуси в цялата страна ще се задържат не само днес и утре, но и в началото на идната седмица.