Премиерът Бойко Борисов днес откри обновения участък Софийски околовръстен път - с. Ковачевци. Ремонтираната отсечка свързва Южната дъга на Софийския околовръстен път и местността "Бункера" със селата Бистрица, Железница, вилната зона "Ярема" и Ковачевци.

На церемонията присъстваха и министърът на регионалното развитие  Лиляна Павлова, заместник-кметът на София Любомир Христов, както и председателят на АПИ Лазар Лазаров.

"Преди две години и половина, когато хората в Бистрица ме питаха  кога ще им бъде оправен пътя, ми идваше да сложа табела на  Околовръстния път, че пътят към Бистрица е държавен", посочи при  откриването на рехабилитирания участък министър-председателят.

Пътят е ремонтиран с финансовата подкрепа на оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013 г. Стойността на проекта е над 9 млн. лв. Участъкът е алтернативно трасе за Самоков и връзка с населените места Рельово - Долна Диканя - Радомир.

По време на строителните дейности са рехабилитирани близо 27  километра от пътя, който свързва София със селата Бистрица,  Железница и Ковачевци. По време на строителните дейности са  поправени и шест моста и са положени 46 хиляди тона асфалт.

"Доживяхме да слагаме ограничения на скоростта и в двете части - и на Железница, и на Бистрица. Защото там участъците са много прави и хубави и шофьорите ще карат бързо", каза още Борисов.