Състоянието на Ваня Червенкова, която беше простреляна с 4 куршума вчера във Варна се подобрява и вече не е на апарат за командно дишане. Въпреки това тя все още е в реанимация и е под непрекъснато лекарско наблюдение, съобщи завеждащият отделението по анестизиология и реанимация в болницата "Св. Анна" във Варна.

В момента на покушението Ваня Червенкова е била придружавана от своя приятелка, която е дала описание на стрелеца пред полицията. По случая все още няма задържан, съобщиха от РДВР в морския град.

След белодробна операция състоянието на Ваня Червенкова се подобрява по-бързо от очакваното и вече не е на апарат за командно дишане, съобщи завеждащият отделението по анестизиология и реанимация д-р Веселка Савова. Няма заседнали куршуми в тялото на пациента, заяви тя. Според д-р Савова, Ваня Червенкова има всички шансове да се въстанови. Опасенията за травми по гръбначния стълб не са се оправдали и няма опасност от парализа.

В момента на покушението над бизнесдамата тя е била със своя приятелка, която е дала описание за стрелеца на полицията. Момент преди стрелбата Червенкова е излязла от рибната борса на кооперативния пазар във Варна

На този етап няма задържани лица, уличени като извършители на престъплението срещу Ваня Червенкова, съобщиха от РДВР-Варна. От дирекцията отправиха апел към гражданите , които имат информаци да окажат съдействие на полицията, като анонимността им е гарантирана.

Ваня Червенкова е следствена по дело за източване на ДДС в особено големи размери в Благоевград, съобщиха от Окръжната следствена служба в града. Делото срещу Червенкова и останалите следствени е образувано през декември 1997 година и още не е приключило. Информацията за следственото дело, водено срещу бизнесдамата, бе разпространена от скандално известния радиоводещ Боби Цанков, срещу когото Червенкова има заведено дело за измама в размер на 50 000 лева. В две от общо седемте фирми на бизнесдамата управляващи съдружници са граждани на Руската Федерация, показа справка във фирмените регистри. Една от фирмите вече е ликвидирана.