Любомир Крумов, заподозрян като един от извършителите на обира на 2 млн. лева от магазин на веригата "Фантастико", влиза в ареста, реши Софийски градски съд.

Според съдия Ани Захариев ДНК експертизата, изготвена при разследването не е достатъчна за присъда, но е достатъчна да се предположи, че младежът е извършил престъплението. В мотивите си тя записа, че има опасност ако е на свобода той да извърши ново престъпление.

След края на съдебното заседание адвокатът му Илиян Василев отказа да отговаря на въпроси на журналисти и обвини репортерите, че били "зомбирани" и се държали "като невменяеми".

В съдебната зала Василев се опита да обясни, че ДНК експертизата на клиента му е опорочена. От заключението на експертите става ясно, че биологичният материал е взет от фенерче, намерено по време на огледа след обира. Василев заяви, че първо фенерчето е било "намазано" за да се търсят пръстови отпечатъци и след това е взет биологичния материал.

Съдът обаче, позовавайки се на документацията, записа в определението си точно обратното - че първо е взет биологичен материал, а след това е изследвано за пръстови отпечатъци.

Адвокатът заяви още в съдебната зала, че било жалко прокуратурата да иска постоянно задържане на клиента му при такива обстоятелства. Според Василев производството срещу клиента му било съпътствано от две паралелни реалности. Едната била тази в пресата, която се ползвала за "помпане на рейтинги". Адвокатът заяви, че разследването е било спряно до преди няколко дни, защото не бил открит извършител и е подновено, след като Любомир Крумов се предал. Решението на съда може да бъде обжалвано пред по-горната инстанция.

Любомир Крумов е регистриран в полицията -  осъждан е за кражба, а в деня на обира е бил в изпитателен срок.