Сливенският бизнесмен Йосиф Йосифов-Йоско, за когото медицинска експертиза твърди, че е инвалид и не може да участва в съдебни дела, е пътувал на два пъти близо по 300 километра до Сливен. Това стана ясно в Софийския градски съд на делото срещу Йосифов. Той е обвинен, че е причинил катастрофа в столичния квартал "Бояна", при кояти в пияно състояние с джипа си е убил двама души и ранил тежко още двама.

На три поредни заседания Йосиф Йосифов не се яви - защитата му твърди, че е в тежко здравословно състояние. Днес трима медици защитаваха тезата, че Йоско не може да стои дори седнал и идването в съдебната зала застрашава живота му.

Четирима полицаи от Сливен обаче свидетелстваха, че на два пъти са проверявали край града автомобил, в който подсъдимият е пътувал. Съдът реши Йосифов да се яви на следващото заседание, но за да бъде щаден, то ще е кратко и на него ще присъства и лекар.

Ако Йосифов не се яви, делото може да продължи задочно срещу него или да му бъде наложена по-тежка мярка за неотклонение. Следващата дата е насрочена за 26 януари 2012 г. и присъствието на Йосифов е задължително.


Йосифов стана популярен преди години, когато беше обвинен и арестуван за убийството на Константин Димтров - Самоковеца, но доказателства срещу него не бяха събрани.