Оригиналът на скандалния разговор, който излезе в публичното пространство между Ваньо Танов и Бойко Борисов, може да е унищожен. Това заяви в „Тази сутрин” председателят Парламентарната комисия за СРС Явор Нотев.

Той обаче обясни, че изводи могат да се направят от неговото резюме и чрез разговори с хора, които са били по веригата на съответното СРС. Проблем обаче според него е големият обем на разговорите и стъпването в сферата на класифицираната информация.

За автентичността на презаписите пък ще може да се говори след направената проверка на комисията. „Ще се опитаме да разберем дали има директен теч на автентична инфо и дали тя е послужила за основа на манипулиран материал”, уточни Нотев.

Председателят на комисията потвърди още веднъж, че Танов е подслушван законно като част от разследването на дейността на престъпна група, занимавала се с контрабанда. „Не е толкова чудно, че е следен той. Имало е съмнения, че членове на тази група са правили опит да разбият защитата на „Митниците” директно чрез свързване с него”, обясни Явор Нотев.

По думите му от комисията нямат ограничения да поискат оригиналите на записите, ако са им необходими. Но отговорът на въпроса кое е унищожено и кое се пази - предстои да се изясни.