Баща и двете му деца пострадаха при тежка катастрофа на магистрала "Тракия", съобщиха от МВР.

ВАН „Мерцедес” с турска регистрация, в който са пътували 6 души – майка, баща и 5-те им деца, се е ударил в мантинелата на пътя.

Автомобилът се е движел от Пазарджик към София. Инцидентът е станал на около 16-тия километър от София.

Водачът губи контрол и се удря в мантинелата. Две от децата са в критично състояние и са настанени в шокова зала.

"Причината за катастрофата е несъобразена с пътните условия скорост и умората у водача", заяви пред bTV Георги Кандев, началник на сектор Престъпления по пътищата към ОД на МВР- София.

Катастрофата сериозно затрудни движението, близо два часа колона от автомобили беше блокирана на Враня в посока Пловдив

От КАТ предупреждават, че заради засиления трафик през следващите четири дни трябва да сме изключително внимателни на пътя. Пътни полицаи ще дежурят на най-невралгичните точки.

Въпреки че официално почивните дни са от неделя до вторник, още от тази вечер по основните пътни артерии трафикът беше интензивен. По традиция най-натоварено е движението по главен път Е-79 в посока Гърция.

Независимо, че утрешната събота е работна, много хора увеличиха почивката с един ден. Заради по-ниските температури този петък товарните автомобили не бяха отбивани и бяха основна причина за образуването на опашки на пътя. В обратната посока  движението също бе натоварено от връщащите се след последните ваканционни дни.

КАТ очакват задръствания и в края на почивката.