На граничен пункт Гюешево и на Кулата за обработка на документи и преминаване се изчаква в рамките на 1 час, съобщиха от КАТ.

Преминаването през граничен пункт Станке Лисичково става само с вериги. На останалите пунктове в  страната няма опашки от чакащи автомобили. От Гражданска защита тази сутрин информираха, че все още без вода са 50 селища в страната.        В осем общини продължава бедственото положение.

В цяла България са възстановени телефонните връзки, навсякъде има електричество, допълниха от Граждаска защита. Не е отменено бедственото положение в общините Каолиново, Венец и Хитрино.

Почти 900 души и 530 машини са работили вчера за разчистване на пътищата в страната. Все още обаче снежни преспи блокират третокласните и общински пътища в северната част на Шуменска област, в общините Търговище и Омуртаг, както и Ветрино-Добрич, пътищата в района на Вълчи дол, Варненско, Сливен-Стара река, в с. Васил Левски и в гр. Симеоновград, в Старозагорска област, съобщиха от КАТ.

Зимна екипировка за всички моторни превозни средства се изисква при движение в регионите Варна, Бургас, Търговище и Шумен. Всички планински проходи са отворени за движение с изключение на Златишки, Твърдишки, Върбишки и Троянски.

Товарните автомобили да се движат с вериги, без ремаркета и полуремаркета, през проходите Петрохан, Шипченски и Прохода на Републиката.