Лили Иванова ще плати данъците си. Певицата лично е уверила директора на НАП Красимир Стефанов, че ще погаси задълженията си, посочват от агенцията.

По думите й допуснатите грешки не са умишлени и се дължат на некомпетентност на бившия й счетоводител. Тя отрича да е търсила ходатайство, за да бъдат уредени данъчните й въпроси.

Примата на българската естрадна музика и Красимир Стефанов са обсъдили течащата ревизия на доходите й. Станало е ясно, че към момента производството е спряно, защото се чака отговор от френската данъчна администрация за пари, получени от певицата при участието й в парижката зала "Олимпия".

Според шефа на НАП към момента няма издаден ревизионен акт и появилата се информация в медиите за задълженията на Лили Иванова са спекулации.

"Всички знаят какво име е тя за българската естрада и какво признание заслужава. Независимо от това, правилата са еднакви за всички и ще ги приложим по еднакъв начин и за нея", посочва Красимир Стефанов.

Той отбелязва още, че огласяване на резултатите от ревизията могат да станат единствено с писменото съгласие на певицата.

Уточнението от НАП идва, ден след като в средствата за масова информация за появи новината, че Лили Иванова вероятно ще бъде глобена с половин милион лева заради неплатени данъци.