Само един от тримата обвинени за палежи на автомобили в София остава в ареста, след като Софийският градски съд освободи първия заподозрян „злодей” срещу подписка.

Магистратите прецениха, че срещу Владислав Николов – Куката има само едно косвено доказателство – следи от бензин и дизел по ръцете му.

Куката бе първият обвинен след серията палежи на автомобили. Според разследващите той опожарил три коли в „Западен парк”.

Преди седмица Софийският районен съд постанови Николов да остане в ареста на база следите от гориво и показанията на двама цивилни граждани и трима полицаи, според които той се мотаел в района на изгорелите коли.

Решението на Районния съд предизвика редица въпросителни, тъй като бе произнесено при закрито заседание. Така магистратът Петър Стоицев създаде нова „съдебна практика”.

Градският съд обаче не прие доказателствата на полицията и прокуратурата за достатъчни и освободи Куката. Любопитна подробност е фактът, че само час след съобщението на полицията за  задържането му в София бяха подпалени четири автомобила.

След излизането на Николов от ареста за палежите задържан остава само Юлиан Ковачки. Той е обвинен за опожаряването на автомобили в „Младост”.

Третият обвиняем Радослав Стоянов бе пуснат под гаранция от 700 лева.