Един човек е загинал при станалите 20 тежки пътни произшествия в страната за денонощието, съобщи пресцентърът на МВР. Други 26 души са ранени. Трима от тях са с опасност за живота. В района на София са станали 117 леки и три тежки катастрофи, при които са ранени трима души.

Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". Платната за движение по автомагистралите "Тракия" и "Хемус" също са мокри.

Поради мъгла е намалена видимостта - до 50 м в района на Сливо поле, от 100 до 150 м в района на Тутракан, както и по пътищата в Бургаско, а до 200 м в района на областите Видин и Добрич.

Опасност от падащи камъни има    в прохода Троян-Кърнаре, по пътя В. Търново-Ст. Загора , прохода "Хаинбоаз" , пътищата в област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София-Самоков, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин, Мездра-Ботевград, Батак-Доспат, Кочериново-Рилски Манастир, Белица-Загражден, в района на "Мечи дол" и района на Козница.

Ремонтни работи се извършват по автомагистрала "Тракия" – от 30-ти до 33-ти км. в посока София, където движението е само по лявата лента. От 85-ти до 86-ти км. в посока Пловдив – ремонтът е на настилката в лявата лента и от 90-ти до 106-ти км. има ограничения на движението за поставяне на хоризонтална маркировка.