Седмица след като bTV излъчи разследване за дилърите, които решават изборите в ромската махала на Пловдив, един от главните герои в репортажа отправи заплахи към екипа на bTV.

Юсеин Мехмед Юсеин прекара 24 часа в ареста, а днес отново е на свобода. Екипът на телевизията го откри в Столипиново. Ромският лидер не се стресна от полицейската охрана и отправи директни заплахи.

"Моето мина. Твоето сега започва". С тези думи той се обърна към репортера Иван Георгиев

Оказа се, че заплахите не са само за екипа на bTV, а и за някои от участниците в репортажа. В полицията обаче няма писмена следа за отправените заплахи. А прокруатурата все още не е подготвила обвинение за изборните търговци от махалата. Официалната реакция дойде от Брюксел, Вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че

журналистите, които показват нередностите, свързани с изборите, могат да разчитат на подкрепата на МВР

"Работим по много случаи, които са в оперативен порядък и работим, за да можем да съберем достатъчно доказателства и да има осъдителни присъди. В тази посока ние затова и се обръщаме към всички журналисти и медии да си сътрудничим, така че да си свършим и ние нашата работа и там, където се получи заплаха за журналист, който изпълнява своята професионална дейност, разбира се, ще направим всичко възможно да бъдем адекватни и да не допускаме застрашаване на живота на журналист, обяви министърът.