Жените взимат по-важните решения в семейството, както и за всекидневния бит, сочат данни от последно изследване. Жените решават кога двойката да прави секс, кога да се случат децата, какво да яде мъжът, а той от своя страна съобщава, че разчита на жена си да вземе правилните решения. С две изключения - колата на семейството и телевизионния канал.

Някога на 8 март шивачки вдигат бунт заради лошите условия на труд, заради които техни колежки загиват. Години по-късно - през 60-те, 8 март става ден на работещата жена и нейните права.

Екип на bTV потърси шивачки, за да поговори с тях за 8 март, но се оказа, че  повечето са освободени от работодателите си по-рано. Заради празника.

Доц. Димитър Евстатиев е пластичен хирург, през чиито ръце е минала не малка част от префасонирането на българките, които вярват във връзката между силикона и любовта. На днешния ден той използва една френска поговорка: „Мъжът е създаден да преследва, жената да се пази”. Но тя същевременно трябва и да съблазнява, категоричен е хирургът.

Оказва се обаче у нас, че мъжете не са сред големите преследвачи. Продавачите на цветя казват, че по-често жените пазаруват букети. Ако пък мъжете се сетят за този жест, обикновено залагат на по-евтините.