Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, съобщават от СБА. Затворени за движение са проходите Златица-Етрополе и Твърдица-Елена. Забранено е движението на товарни автомобили през Дюлинския проход.

Забранено е движението на превозни средства с обща маса над 3,5 тона по пътя Сливен-Нова Загора-Стара Загора всеки ден до 15 септември в периода от 6.00 до 22.00 часа. Поради пропаднал пътен участък вследствие на дъждовете е забранено преминаването на превозни средства с обща маса над 5 тона по пътя Стрелча-Копривщица.

Ежедневно от 5.30 до 8.50 ч. и от 16.30 до 20 ч. се спира движението на товарни автомобили с обща маса над 10 тона по пътя Перник-София през кв. "Владая". До 2 ноември остава затворена част от пътя Русе-Велико Търново, в района на Бяла. Движението се отклонява по обходен маршрут поради ремонт на моста край града. Обходният маршрут е през селата Ценово и Обретеник и обратно.

Затворен е главният път между Перник и Дупница в посока към "Кулата", заради изграждането на магистрала "Люлин". Движението се пренасочва през Радомир.

Опасност от падащи камъни има в прохода Троян-Кърнаре, по пътя Велико Търново-Стара Загора, прохода "Хаинбоаз", в област Смолян, в Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София-Самоков, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин, Мездра-Ботевград, Батак-Доспат, Кочериново-Рилски Манастир, Белица-Загражден, в районите на "Мечи дол" и на "Козница".

Петима души са загинали и 29 са ранени при 15 тежки катастрофи в страната през последното денонощие. В София са регистрирани 27 леки катастрофи. Няма пострадали.