Рок, джаз, симфонични концерти, благотворителни балове и общо 15 творчески работилници за шест дни – това представлява младежкият фестивал The Bridge (Мостът). Всички желаещи деца могат безплатно да се упражняват в писане, свирене на различни инструменти, рисуване, фотография, танци, театър, да рисуват графити, да се учат как се става DJ и т.н.

Специално за фестивала във Видин пристигна легендарният американски тромпетист Крис Мартин и неговата група. Музикантът сподели, че причината да се съгласи да участва във фестивала са хората. "Хората във Видин, младежите във Видин, хората в целия регион са скъпоценни. Техните проблеми са реални проблеми и ние им носим едно послание на мир и любов”, каза Крис Мартин. "Никога не съм си предсъавял през 40-те години, през които съм на сцената, ще имам възможността да свиря на Дунава в една гореща лятна утрин”, допълни музикантът.

Координаторът на The Bridge Михаил Стефанов обясни, че всички предмети, които бъдат изработени в творческите работилници, ще бъдат предложени на благотворителен търг утре, 17 юли, с цел набиране на средства за подкрепа на талантливи млади хора във Видин, които нямат възможност да продължат да развиват таланта си.

"Този фестивал е една прекрасна инициатива, която събра толкова много млади и талантливи хора от различни страни и всеки един от тях носеше спецификата и особеностите на националната култура на страната, от която идва. Не случайно името на фестивала е "Мостът”. Така както мостът свързва двата бряга на вечната р. Дунав, така символично изкуството свързва млади хора от различните краища на света”, каза ръководителят на Държавната филхармония във Видин.

Над 200 младежи от цял свят исат да превърнат този фестивал в един от най-големите младежки фестивали в България.

Освен Крис Мартин на фестивала ще участват и Държавната филхармония - Видин, студенти от Националното музикално училище "Панчо Владигеров", български младежки рок групи от цялата страна, ученици от музикално училище "Любомир Пипков" и класическият октет "Octavoice”.