Съдебният състав по делото "Килърите" разпореди да се проведе очна ставка между свидетелите Цончо Цончев и Пламен Лаков. Според адвокат Георги Стефанов има сериозни различия между показанията на двамата, свързани с работата на Лаков и запознанството му с подсъдимия Георги Вълев.

Стефанов посочи, че несъответствията в показанията на свидетелите са с години. Съдът ще назначи провеждането на очна ставка, когато бъде осигурено присъствието на Пламен Лаков. От показанията на Цончо Цончев пред съда пък стана ясно, че Георги Вълев му е предлагал да пребие адвокат Петър Лупов. Цончев не съобщил на МВР, защото Вълев бил с голямо влияние в местната полиция.

Цончев каза още, че знаел за предложението, което Вълев отправил към свидетеля Пламен Лаков - да убие адвокат Петър Лупов.

Според Цончев счетоводителят на Георги Вълев споменал в края на миналата година, че Пламен Лаков трябва да бъде открит, за да му се въздейства да промени показанията си.

По думите на Цончев либиецът Али Салем бил пребит от Пламен Лаков и подсъдимия Петър Атмаджов. Свидетелят  обясни, че е получил предложение от Вълев да убие Салем, но не е приел поръчката, тъй като нарочно поискал за нея голяма сума -100 000 лв. Разпитът на Цончо Цончев продължава.

Делото срещу "Килърите" започна на 27 юни. Обвиняеми са Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца, Янко Попов-Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев. Те отговарят пред закона за участие и ръководене на организирана престъпна група, умишлени убийства и палеж.