Температурите в страната паднаха до минус 26 градуса през последното денонощие. Най-студено бе в Трънско. 
Вятърът продължава да трупа преспи и да блокира пътища,  въпреки спирането на снеговалежите. 

Петдесет и седем селища в община Антоново са в бедствено положение. Седем села в Силистренско са напълно откъснати от света. В някои от тях едва днес доставиха хляб с верижна техника.
Най-тежка сутринта бе ситуацията в община Антоново, където бяха блокирани 57 селища. През деня достъпът до повечето от тях бе възстановен. От Комисията за защита от бедствия, аварии и катастрофи заявиха, че очакват бедственото положение в Търговишка област утре да бъде отменено.

Местните комисии за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи обявиха бедствено положението в общините Дуловска, Ситовска и Алфатарска.
Пътищата от Силистра за Русе, Разград, Шумен и Добрич са проходими при тежки зимни условия. Два роторни снегорина от утре ще разбиват снежните преспи в бедстващите общини.

В община Дулово няма достатъчно пари за техника за разчистване на сега. В пет села от няколко дни не е доставян хляб.
Четири селища в общината са без вода. Селата Скала, Прохлада, Върбино и Падина са изцяло блокирани. Аварии по водопреносната мрежа в района възникват непрекъснато.

Линейка и верижна машина са осигурени за 24 души, които се нуждаят от хемодиализа. Те вече са в Силистренската болница. Пътищата към селата Ястребна и Слатина са непроходоми, а преспите там надвишават два метра.

Достъп до селата Левски, Цар Асен, Кутловица и Чуковец няма от няколко дни насам. Хляб и хранителни продукти са им доставени през полето, с военна верижна машина. От снощи обаче, тя е повредена.
Вчера силният вятър събори покрива на кметството в село Корш. Още три села в Кайнарджанска община -Краново, Стрелково и Каменци са откъснати заради снега. Днес там доставиха хляб с трактори, през нивите.

Освен трите общини в Силистренско, в бедствено положение бяха четири общини в Търговишка област и две в Разградска.
Без вода бяха 46 населени места,  14 от тях са в област Велико Търново. Без ток останаха шест селища в Ямболско, Старозагорско, Варненско и Бургаско. 


За почистване на снега  днес, по пътищата в цялата страна, са използвани 2 922 машини. Други 404 машини са били в резерв. Според метеоролозите ,сложната зимна обстановка ще се запази до края на месеца. 
Положението в областите Бургас, Търговище, Разград, Стара Загора и Велико Търново е най-тежко в момента.

Затворени за движение са пътищата Царево-Малко Търново, Ямбол-Средец и Дюлинския проход. Снежни преспи високи два - три метра са се образували около Омуртаг и Антоново заради снегонавявания.