През последните три седмици са били спасени 256 души, затрупани от снега, съобщи министър Неждет Моллов. Той е председател на Постоянната комисия за защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи.
Според него, тази зима е най-тежката от 18 години насам.

Проблеми има в цяла Североизточна България, където вятърът засипва пътищата, часове почистването им, каза министър Моллов.
Той информира, че 243 пътници от три влака, заседнали в преспите, са извозени през последните дни.

Неджет Моллов обясни, че в случайте, когато местна комисия за защита на населението от бедствия и аварии обяви бедствено положение, всички организации и лица минават под прякото разпореждане на кмета или областния управител, включително и структурите на Министерството на отбраната и МВР.

Моллов е убеден, че в общините има средства за справяне с бедственото положение.
"Когато има бедствено положение не говорим за средства. Говорим само за преодоляване на бедствието, а след това ще правим равносметка."

През последните дни, със съдействието на Гражданска защита, агенция "Пътища", армията и Пожарната, 38 тежко болни са извозени от затрупани села, съобщи министърът.

Актуална информация за ситуацията в страната очаквайте утре от председателя на Комисията за защита на населението при бедствии, аварии и катастрофи Неждет Моллов, който ще е гост в предаването на Би Ти Ви "В Десетката с Иво Инджев ".