Борисовата градина е под засилена полицейска охрана след убийството на Яна. Двойно повече са конните патрули, денонощно дежурят и екипи с полицейски кучета.

Часове преди да отидат на патрул в парка, ездачите под пагон се готвят за поредната смяна. Най-важното за Асен Бояджиев от конната полиция в столицата е първо да се погрижи за Ахат - конят, с който работи вече почти три години.  Всеки ден полицаите по час и половина подготвят конете, за да излязат да патрулират в парка.

В парка винаги може да е опасно, ако човек е разсеян или обикаля из пустите алеи, твърдят конните полицаи. В Борисовата градина на места е тъмно дори през деня. Другата рискова зона са изходите към спирките, защото точно там, дори по светло, стават грабежи. Инциденти стават понякога и около заведенията, където се навъртат обирджии на дребно.

След смъртта на Яна паркът се охранява с полицейски кучета през нощта. Концертите пък изправят на нокти униформените заради тълпите от млади хора, които нямат навик да мислят за своята безопасност. От полицията припомниха, че охраняват и останалите паркове, някои от тях - денонощно. Ездачите под пагон призоваха младежите да не скитат сами в тъмното и да минават нощем само по осветените алеи.