Опра Уинфри е начело в списъка на най-високо платените телевизионни звезди в САЩ с годишна заплата от 315 милиона долара, предаде Ройтерс. Листата е изготвена от сп. "Ти Ви Гайд".

В категорията за телевизионни водещи Уинфри заема първото място с годишно възнаграждение, което е по-високо от комбинираните заплати на следващите четирима души в списъка - съдия Джуди Шейндлин и Дейвид Летърман, които печелят съответно по 45 милиона долара и 28 милиона долара, Джей Лено с 28 милиона долара и Конан О'Брайън с 10 милиона долара.

Чарли Шийн е най-високо платеният актьор в телевизионна комедия. За участието си в хитовия сериал "Двама мъже и половина" той печели по 1,25 милиона долара на епизод. Втори по заплащане сред комедийните актьори е Джон Крайър, който за ролята си в същия сериал, получава двойно по-малко от Шийн - 550 000 долара на епизод.

В категорията за драматични актьори най-висока заплата - минимум 400 000 на епизод, печели Хю Лори, познат на зрителите с ролята на доктор Хаус в едноименния сериал.

Сред звездите от телевизионните риалити програми най-добре платен е водещият на шоуто "Американски идол" Райън Сийкрест, който печели 15 милиона долара.

Въпреки солидните чекове холивудските наблюдатели отбелязват, че през последните години заплатите на телевизионните звезди са намалели.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!