От "Гражданска защита" съобщиха, че след проливните дъждове днес, нивото на Перловската река в София рязко се е повишило. В столичния квартал "Надежда" е наводнен паркинг, а на булевард "Сливница" се източваше вода от сградата на 3-то военно окръжие.

По 20 литра на квадратен метър дъжд е паднал снощи във Враца и Мездра, съобщиха от областната комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи. Разразилата се буря в късния следобед вчера е причинила спирането на електрозахранването на 14 населени места в тези общини.

В столицата по-малките улици бяха наводнени от дъжда, заради запушени шахти на канализацията. Около 20 литра дъжд на квадратен метър е количеството в централната градска част, а над 50 литра в крайните райони на София. При силни гръмотевични бури компютърните специалисти съветват да изключваме компютрите си, особено ако сме абонати на кабелен интернет. В такива случаи има опасност от повреда на захранването и мрежовите карти на компютрите. Същото важи и за телевизорите, особено ако сте се включили към кабелната на съседа.