"Проблемът с градските тоалетни наистина съществува и ние сме го заложили за решаване". Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която ще разговаря по въпроса с кандидата на "Атака" за кмет Николай Пехливанов.

"Ще запознаем г-н Пехливанов с това, което правим, и ще съм благодарна на всякакви добри идеи", заяви Фандъкова. По думите й срещата се провежда по негова инициатива.

"Той е народен представител и кабинетът ми винаги е отворен, както за гражданите, така и за представителите на граждански организации и институции", каза Фандъкова. "Г-н Николай Пехливанов внесе преди десетина дни подписка по повод темата за обществените тоалетни, която той повдига постоянно. Предполагам, че ще дискутираме тази подписка", допълни Фандъкова.

Според нея действително има такъв проблем, но има и редица други проблеми, които не са решавани дълги години.

"В амбициозната програма, която имаме за реконструкцията на паркове и подлези, залагаме на комплексен подход с подмяна и реконструкция на всичко и възстановяване на това, което е било", посочи Фандъкова.

"В момента в Южния парк се изгражда тоалетна. Проектира се тоалетната срещу „Пирогов”, която също беше затворена. Около 40 тоалетни в годините назад са били приватизирани. Някои от тях функционират като такива, но други не работят и са частна собственост отдавна", обясни столичният кмет.