Хората с псевдонимите и с прякорите, които трябваше да бъдат преследвани, останаха ненаказани, заяви в предаването "Тази сутрин" бившият шеф на митниците Емил Димитров-Ревизоро. "Цайса, Марадоната, Белия, Дебелия, Пингвина, Шушумигата, Шперплата, Фашиста - те не са наказани, сдали са бизнеса и са отишли спокойно да си харчат парите и да си живеят безметежно", обяви той.

Димитров упрекна властта, че не е по-различна от предишната с това, че само пренарежда хората по върха. "Той със сигурност вече не отива при предишните" – така бившият шеф на митниците намекна, че паричният поток от контрабандата отива към сегашните управляващи. Според него има някаква сделка тези хора да останат ненаказани. Димитров обаче не хвърли вината за върху премиера и вътрешния министър.

"Сигурен съм, че Бойко Борисов и Цветан Цветанов са дали твърде много от себе си и те лично не биха искали да се провалят", каза Ревизоро. Според него обаче грешни хора пречат на реформата, а проблем номер едно е и това, че вече една година е изгубена за промени в сектора.

Димитров потвърди, че одобрението за назначаването му като директор на митниците е станало в английското посолство. "Тогава Бойко Борисов се застъпи за мен пред царя, премиерът ме назначи, а конкретно, съгласието да бъда предложен по процедура за вече взето решение от премиера, стана от министъра на финансите Милен Велчев, който се опита да ми пробута една английска фирма, която аз не се съгласих да приема", каза Ревизоро.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!