През следващите два дни предприятието в мазето, което работи с европейски печат за качество на месни продукти, ще бъде щателно проверено от петима инспектори на Агенцията по храните. Цехът работи с временно разрешително, издадено през октомври.
„Удостоверението за регистрация се издава от Областната дирекция по безопасност на храните след положително становище на комисия, което е с председател от Главно управление на Агенцията по храните”, обясни д-р Христо Вълчанов - зам.-директор на Агенцията в Хасково.
Още тогава комисията е била наясно, че единственият път за зареждане на суровината е през детска площадка, което Европа със сигурност не е вписала в стандартите си за качество при производство на храни. Освен това по документи производственият цех е незаконен.
Как точно се дава разрешение за производство в обект, който няма необходимите документи за производствен цех, тепърва ще установяват проверките. Факт е обаче, че все още предприятието работи.