Двама души са загинали при катастрофи през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. При станалите 16 произшествия в страната са ранени 23 души, един от които с опасност за живота. В София са станали 3 тежки и 77 леки произшествия с трима ранени.

Пътищата от републиканската мрежа са проходими при зимни условия, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи. Мокри, в следствие на превалял дъжд, са настилките в област София, Кюстендил, Перник и в района на Костинброд, Сливница и в района на Петрохан. По високите места на Родопите и в района на Самоков пътищата са заснежени и частично заледени, почистени и обработени.

Пътната настилка на автомагистрала "Марица" е суха. АМ "Тракия" е с мокри пътни участъци, а на АМ "Хемус" пътната настилка е частично мокра с опасност от заледявания в районите на мостовете и виадуктите.

Поради мъгла е намалена видимостта до 50 м в проходите Пампорово, Печинско, Рожен, в района на Антоново и Лом, в област Разград и по пътя Асеновград – Кърджали. До 100 м в области Плевен и Русе, в района на Оряхово, Дерманци и Кула, до 150 м в прохода Шипка, в района на Ардино, Павликени и Троян.

Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Върбишки, а Дюлински е затоворен за товарни автомобили. Въведени са следните ограничения за движение на МПС: Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през проходите Вратник и Троян – Кърнаре.

Забранено е преминаването на товарни автомобили по пътя Смоличане – Пелатиково и Друмево – Радко Димитриево. Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през прохода Шипка, Вратник и Петрохан и над 20 тона – през Айтоски проход.