Парламентарна делегация от германската провинция Бавария, водена от председателя на Ландтага Барбара Щам е на официално посещение у нас, по покана на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

В състава на делегацията са заместник-председателите на баварския парламент Райнхолд Боклет, Франц Магет, Петер Майер, Кристине Щал и Йорг Роде. На 9 септември в 15 ч. председателят на Народното събрание Цецка Цачева ще посрещне германските гости пред паметника на Незнайния воин, където ще бъде поднесен венец.

Председателят на българския парламент ще се срещне с председателя на баварския Ландтаг в 15.15 ч. По-късно Барбара Щам и водената от нея делегация ще разговарят с ръководството на Народното събрание. В срещата ще участват председателят на парламента Цецка Цачева, заместник-председателите на Народното събрание Анастас Анастасов, Георги Пирински, Христо Бисеров,
Павел Шопов и Екатерина Михайлова, председателят на Групата за приятелство България-Германия Иван Вълков, председателят на Комисията по културата, гражданското общество и медиите Даниела Петрова и председателят на Комисията по здравеопазване Десислава Атанасова.  За 9 септември от 16.45 ч. е предвидена среща на германските парламентаристи с  министъра на външните работи Николай Младенов.

На 10 септември 2010 г. в 9.30 ч. председателят на баварския Ландтаг Барбара Щам и водената от нея делегация ще разговарят с министър-председателя Бойко Борисов. В 10.15 ч. те ще се срещнат с министъра на правосъдието Маргарита Попова. В 11 ч. германските парламентаристи ще бъдат приети от президента Георги Първанов.

Парламентарната делегация от германската провинция Бавария ще бъде приветствана в 11 ч. в Пленарната зала на Народното събрание. Програмата на посещението предвижда разглеждане на храм-паметника "Александър Невски", Боянската черква и Националния исторически музей.