Районният съд в Гоце Делчев отложи делото срещу кмета на община Гърмен Ахмед Башев. Следващото заседание ще се проведе на 21 ноември.

Башев е обвинен в това, че е сключил неизгодна сделка за общината, като е закупил 200 куб. метра дърва за огрев през 2009 година. Прокуратурата го обвинява, че сделката е сключена на много по-висока цена от продажната.

До отлагане на делото се стигна, тъй като прокуратурата и защитата на обвиняемия поискаха нови доказателства, които да са в писмен вид. Освен това ще бъде разпитан още един свидетел, за да бъдат изяснени противоречия, появили се в рамките на делото. Става дума за това да се установи кой е извършил превоза на дървата.

До момента се проведоха няколко заседания по делото, на които трябваше да стане ясно на каква цена са се търгували дървата през 2009 година. Според съдията-докладчик Мария Карагьозова има данни на какви цени са се продавали дървата, има изготвени и експертизи.

Единственото противоречие на днешното заседание бе, че в превозния билет за транспорт на дървата е посочено едно име, а на разпит на предишно заседание се е явило друго лице, което е заявило, че е извършило превоза. Предстои да се установява кой точно е превозил дървата.