Предполагам, че Волен Сидеров възпроизвеждаше един проведен разговор в комисията, не съм присъствал на този разговор и не знам какво е съдържанието на този разговор. Не бих искал да коментирам, защото знаете, че срещу Алексей Петров в момента тече разследване. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в студиото на "Тази сутрин” по отношение на информацията, дадена от лидера на "Атака", за връзки на Израелското посолство с Алексей Петров по престъпна схема за проституция.

По темата за специализираните съдилища, министърът каза, че в рамките на 20 години са се създавали условията да се коментира днес тази тема.

"Съдебната система не можа да отговори на очакванията на хората да защити обществото и да защити държавата".

Мутрите, групировките, лицата на прехода, когато говорима за реални действия срещу тежката престъпност, това са специализираните съдилища. Всичко, което е тежка организирана престъпност ще отива в специализираните съдилища, уточни министърът. 

Той добави, че ще протестират споразумението на Митьо Очите с прокуратурата, вследствие на което му беше намалена присъдата.

Попитан в какви срокове ще се създадат специализираните съдилища, министърът отговори, че се надява в рамките на 3-4 месеца това да бъде изчистено и да бъде гласувано, и след това да се започне с реалното изграждане.

Цветан Цветанов коментира и номинирането си за кандидат-президент на ГЕРБ.

- Наистина ли разбрахте от медиите?
- Абсолютно, абсолютно, на премиера му свърши преди на другите министри парламентарния контрол, и аз приех въпросите като първоаприлска шега. Ние с премиера сме говорили и преди през 2006 година той ми предложи да бъда кандидатурата за президент. Тогава естествено решихме да не участваме.