Италиански майстори от Ню Йорк дават отговор на въпроса как се прави антикризисна пица. Пицата е една от най-популярните храни в Голямата ябълка. В града, който никога не спи, има стотици, ако не и хиляди пицарии, които се борят с постоянното увеличение на цената на хранителните продукти. А те определят и стойността на пицата.

В заведението - Малката Италия на сал, малката пица върви по 6 долара. Тя не е по рецептата на министър Симеон Дянков, защото не е постна, но колелцата салам върху нея намаляват с всеки ден.

„Ситуацията в момента е изумителна. Звъниш на доставчика и поръчваш касетка червени чушки. Едната седмица е 25 долара, а другата струва вече 50 долара. Чудя се кой е този човек, който става днеска сутринта и измисля тия цени. Само това искам да знам”, каза Франческо Триоло, управител на пицария.