Товарен асансьор-платформа в хотел във Велико Търново едва не уби Милена Илиева от предаването на bTV "Денят е прекрасен” и съпругът й през май тази година. Няколко месеца по-късно се оказва, че прокуратурата в града е решила, че няма данни за извършено престъпление и е прекратила производството.

Оказва се, че според съдебно-техническите експертизи частица от конструкцията е станала причина за инцидента, което го прави случайно, а не умишлено деяние, обясни в "Тази сутрин” Румяна Ирманова – говорител на прокуратурата във Велико Търново.

Милена Илиева обаче е категорична, че няма смисъл да обжалва, но ще направи всичко възможно, за да стигне до истината. "Преговарям с чужди експерти, за да разбера дали това е истината, тъй като целият път е изпълнен с нарушения. Смятам, че трябва да се даде гласност на този случай, заради хората, които могат да пострадат. За съжаление, това е резултатът от безумното ново строителство и узаконяването му”, заяви водещата.

Тя каза още, че след инцидента никой – нито от фирмата-производител на асансьора, нито от хотела, не се е свързал с нея. По думите й компанията, която е произвела и монтирала съоръжението няма лиценз за извършването на подобни услуги. Липсвала е и книга за инструктаж по безопасност.

Въпреки че хотелът е собственост на един от най-богатите хора във Велико Търново, Милена е решена да се бори и ще заведе гражданско дело.