Все още не е отменено бедственото положение в община Крумовград, съобщиха от Гражданска защита. В момента осем селища в страната са без вода, а три -без телефонна връзка.

Шестдесет туристи са блокирани в хижа "Чумерна" в Еленския Балкан и очакват помощ от екипите по разчистване. Те съобщиха по телефона за Би Ти Ви, че храната им е на привършване, а общината в град Елена все още не е предприела никакви мерки.

В цялата страна пътищата са проходими при зимни условия. Затворени за движение са Дюлинския проход и пътищата Гоце Делчев-Катунци, Благоевград-Зелени дол, Царево-Малко Търново и Босна-Варовник.

Всички автомобили да се движат с вериги и без ремаркета през проходите Петрохан, Шипка, Република, Рижки и Айтоски, в областите Смолян и Велико Търново, районите на Крумовград и Момчилград, по пътищата Кърджали-Ардино, Сливен-Стара река, Котел-Омуртаг, Симитли-Разлог, Станке Лисичково-границата, Слънчев бряг-Обзор, Босна-Малко Търново-границата и Елхово-Средец.

Пресцентърът на Столична община напомня на гражданите и собствениците на магазини и офиси, че почистването на тротоарите пред обектите и междублоковите пространства е тяхно задължение.

Очаква се довечера над Северна и Западна България отново да завали сняг.