Според Жоро Иванов е възможно с два лева на ден, колкото е един храноден в детските градини, децата да получават хубава храна.
"Преди две години участвахме в проект с община Триадица. Показахме на родителите, че това е възможно да се случи", разказа Жоро Иванов. Според него идеята на министър Найденов, че продуктите трябва да отиват директно в детските градини, е много правилна." Тогава ще може да се гарантира качеството и цената им", смята още готвачът.
Освен това според тримата е много важно децата да участват в процеса.
"Трябва да се изследва вкуса на децата, а не да им се налагат неща, които те не харесват", смята Борис Петров. "Освен това трябва да се вдигне философията и на самите хора, които работят в тези кухни. Те трябва да станат по-взискателни. Не може колегите, които работят в детските кухни, да не спазват елементарни технологични процедури. Например ползват стари тигани, хванали ръжда".
Това е изискване, което трябва да бъде наложено в стандартизирането на тези кухни, които правят храна за децата", обясни още Жоро Иванов.
По-добрата храна не би била по-скъпа убедени са готвачите.