Двама души са загинали при катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. Ранени са 23-ма, а трима са с опасност за живота. На територията на София са станали 82 тежки и три леки катастрофи. Загинали няма, а ранените са трима.

Общо 25 са загиналите при катастрофи в страната от началото на месеца. Броят на ранените е 240. С опасност за живота са 25 души.

Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица, както и Дюлинският за товарни автомобили. Забранено е преминаването на товарни автомобили с обща маса над 10 тона през прохода Шипка, прохода Петрохан, в района на село Гинци, както и по пътя Сливен – Стара река и Бургас – Слънчев бряг.

Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над пет тона по пътя Стрелча – Копривщица, поради пропадане на участък от пътя в следствие на дъждовете.
До 15 септември 2010 година за времето от 6 до 22 ч. е въведена забрана за движение на МПС с обща маса над 3.5 тона в участъка Сливен – Нова Загора – Стара Загора.

До 30 август 2010 година за времето от 15 до 20 ч. в дните петък и неделя се забранява движението на тежкотоварни автомобили с повече от две оси, селскостопанска техника и специализирана строителна техника по републиканските пътища І-ви клас, както и по автомагистралите.

Ремонтни работи се извършват по пътищата Полски Тръмбеш – Свищов, Рудозем – Смолян, Варна – Добрич, Скобелево – Добри дол, Карлово – Пловдив, Симеоновград – Харманли, София - Бургас на границата на Старозагорска област и град Сливен и АМ „Марица” между 74-и и 89-и километър и от 106-и до 111-и километър.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!