Той беше един от заподозрените в бомбения атентат срещу редакцията на вестник "Труд" през 1998-ма година. Делото беше отложено.
На 22-ри ноември 1996-та година Господинов застрелял от упор в сърцето зърнения търговец от Добрич Иван Иванов и откраднал от офиса му близо 6 милиона стари лева. В продължение на две години той е обявен за общодържавно издирване. Заловен е като заподозрян за взрива пред редакцията на вестник "Труд". За убийството на зърнения търговец той може да получи от 15 до 20 години затвор или доживотна присъда.

Днес подсъдимият бе въведен в съдебната зала при изключителни мерки за сигурност. За разпит бяха призовани 24 свидетели. Защитата му трябваше да бъде поета служебно, заради смъртта на наетия от него адвокат. Господинов не пожела да се възползва от това право и делото бе отложено.

Подсъдимият се ангажира да намери друг защитник до следващата дата на процеса. Дотогава ще остане във варненския затвор. Господинов е бивш служител на РДВР-Добрич. Уволнен е дисциплинарно и изправен пред военен съд, заради побой над гражданин. В криминалното му досие има и участие в грабеж на касиерка от птицекомбината в добричкото село Дончево.