Дядо на 6-годишно дете половин година се опитва да вземе внука си от приемно семейство и да го отглежда в дома си. Според Димитър Тихов от добричкото село Батово проблемите между него и дъщеря му са довели до там, че вместо в семейна среда, 6-годишният Мартин е настанен в приемно семейство.

Димитър е разделен със съпругата си от 10 години и до началото на юни живее в къщата заедно с майка си, сина си, дъщеря си Павлина и 6-годишиния й син. След спречкване Павлина взема детето и напуска селото.

За да ги намери, Димитър подава сигнал в Дирекция "Социално подпомагане" в Добрич и след намесата на полицията става ясно, че Павлина и синът й живеят във Варна. Получил писмо, че дъщеря му не желае да я търси. Не след дълго обаче управителят на хотела, в който работи дъщеря му, звъннала на Димитър и му казала, че може да се среще с дъщеря си.

Срещата обаче не довела до нищо. От социалните работници в Добрич разбрал, че детето е под закрила на колегите им от Варна и Димитър тръгнал да го търси там.

Според социалните работници във Варна детето първо е настанено в социално заведение, а след това и в приемно семейство. Социалните казват, че не могат да върнат детето при дядо му заради конфликта в семейството. Според тях не е възможно настаняването на детето при човек,  който ще го настройва против майка му.

Майката на 6-годишното момче в момента работи в Гърция. При последното й връщане в страната е поискала синът й да бъде настанен в дома на майка й, която пък живее в балчишко село. До този момент обаче социалните работници в Балчик не са получили искане за доклад, дали бабата има условия да отглежда детето. В телефонен разговор майката Павлина бе категорична, че не желае синът й да бъде върнат в дома на баща й.