През изминалото денонощие в страната са станали 21 тежки пътни произшествия с 26 ранени. Това съобщава Съюзът на автомобилистите в България, позовавайки се на направление "Пътна полиция". В София са регистрирани 152 леки и две тежки катастрофи. Двама души са ранени.

Основните пътища в страната са проходими. Пътните настилки са предимно сухи, на места има мокри, заснежени и частично заледени участъци, които се почистват и се опесъчават, съобщават от Съюза на автомобилистите в България, позовавайки се на направление "Пътна полиция".

Пътната настилка на автомагистралите Тракия и Хемус са сухи. Аварийната лента от 16-ти до 17-ти км в посока София - Ботевград е затворена. Пътната настилка на АМ Марица е мокра.

Опасност от падащи камъни има в Искърското и Кресненското дефиле, в района на с. Боснек, на пътя Симитли-Гоце Делчев, на Прохода на републиката, по пътя Велико  Търново - Дряново - Габрово - Шипка, София-Карлово-Бургас, "Козница" и "Стражата", в местността "Боаза" по пътя между София и Варна.

Затворени са Дюлинският, Златишкият, Твърдишкият и Върбишкият проход. През  прохода "Вратник" е забранено движението на превозни средства с обща маса над 10 тона, товарните автомобили трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета.

За превозни средства над 10 тона е забранено преминаването и през проходите "Шипка" и "Петрохан", а над 20 тона – през Айтоския проход. В Троянски проход е забранено движението на товарни превозни средства с ремаркета и полуремаркета.