Мощната магнитна буря ни се размина. Астрономите от НАСА съобщиха, че въпреки силните слънчеви изригвания, потокът от заредени частици, достигнал Земята, е бил далеч по-слаб от очакваното.  Без спешни случаи в медицинския кабинет на Народното събрание, но с повече енергийни напитки и успиване премина пленарния ден за депутатите.

За втори пореден ден, днес кворумът... пак се успа. Субективно обаче малцина имат обяснение за работните си неудачи.

„Ще направим родителска среща, родителите да кажат защо не идват децата им. Ако говорим сериозно, има доста хора в командировка, има кръгла маса по земеделието в Благоевград. Видяхте и заледяването, може би и това е причина за някои депутати да не могат да дойдат навреме”, коментира Красимир Велчев от ГЕРБ.

Дали пък проблемът не е в магнитените бури?

„Сигурна съм, че има много хора на които се отразява, макар че аз не съм забелязала лично конкретно. Аз твърдо вярвам, че това е факт, не може да бъде доказвано от толкова много учени и институции, аз лично... ех, има някакво безсъние, но толкоз”, каза Цвета Георгиева от  Атака. Това е свързано с нагласата и възрастта, смята Михаил Михайлов.

Огнян Стоичков от Атака каза, че кръвното му е идеално. А в парламента имало достатъчно позитивна енергия и всички го зареждали позитивно.

„Имам чувството, че магнитните бури са се променили, и се отразяват само на Народното събрание, дано не е така”, каза Цветомир Михов – ГЕРБ.

Това не са първите сигнали за паранормални аномалии в сградата на парламента.

„Понякога се появяват обяснения с космически лъчения, които поникват под специален ъгъл в залата”, каза Георги Пирински.

Кога ще бъде следващото слънчево изригване, дори учените не могат да кажат. Но заради сутрешното успиване днес на депутатите им се наложи да останат и след края на работното си време.