50 000 американци продължават да се борят за живота си след атентатите. Забравените герои, които първи пристигат на мястото на трагедията, днес масово страдат от неизлечими заболявания. Вижте историята на един от тях.

Кен Джордж е един от хилядите американци, пристигнали край разрушените кули в Ню Йорк. Като служител на министерството на транспорта, мъжът прекарва дни сред прахоляка от срутените сгради и дима от предизвиканите пожари.

"След като се събудя, трябва да изпия 33 хапчета до края на деня. На 47 години дробовете ми са като на 80-годишен човек, пристрастен към цигарите. Хората казват, че трябва да забравим за 11 септември, но как да го забравя, когато трябва да се разхождам нагоре-надолу с кислородна бутилка и да пия шепа хапчета всеки ден", пита се Кен Джордж.

Като него са десетки хиляди. Сред тях не само пожарникари, полицаи и чиновници, но и средностатистически жители на Манхатън, които обитават районите близо до Кота нула. Специален закон им отпуска безвъзмездна помощ за лечение.