Какво е "кавали"? Музикален инструмент в множествено число, италиански дизайнер или "още нещо"? Напоследък думата се свързва най-често с новата песен на Румънеца и Енчев, която носи името "Кавали" и чието видео чупи рекорди в интернет. Само за 24 часа клипът на песента е бил гледан 173 000 пъти в един от сайтовете за видео споделяне.

На гости на "Тази сутрин" Румънеца и Енчев разкриха какво те влагат в думата "кавали" и какво е всъщност посланието на едноименната песен. "Зад тази думичка се крие един огромен и доста сериозен проблем. Песента е като продължение на "Столична" с Димитър Рачков, където той обикаля столицата в ролята на Пацата. Сега той е в ролята на Калеко Алеко и идва в столицата да търси проститутки", обясни Енчев.

Изпълнителите споделиха, че са имали идея видеото да не види бял свят. Клипът е сниман по време на парламентарните избори миналата година и е завършва с посланието "Купуването и продаването на хора е престъпление". Изборите отминават и изпълнителите преценяват, че песента не е толкова актуална. "Мислехме да не го пускаме, защото му беше минало времето и в същото време бяхме тръгнали в друга музикална посока", каза Енчев. Както става обикновено обаче, видеото изтича нелегално и това принуждава изпълнителите да му направят официално представяне.

Според Румънеца и Енчев проституцията е сериозен проблем. Да не се разбира погрешно: ние не сме "за" или "против" проституцията. Това е проблем и това нещо го има. Или го легализирайте, или го забранете. Това е положението", категоричен е Румънеца.