Какво е да се занимаваш с благотворителност в десети клас? Маги Назер е едно обикновено дете на 16. Учи, слуша музика, излиза с приятелки. В свободното си време обаче, тя е решила, че макар и на 16 може да помогне на други деца, които имат нужда от това. Тя и съученичките й решават да направят благотворително дружество в училище и да работят с деца от социални домове.

"Чисто емоционално е адски хубаво да видиш, че някой има нужда от теб, от помощта си, от това да прекара някакво време с теб. Чувстваш се обогатен и ти самият, защото знаеш, че си помогнал, че си направил нещо значимо", споделя Маги.

Посещенията им стават редовни, носят им подаръци, играят или просто прекарват част от времето си с тях.

Аз обичам да казвам, че е хубаво чудеса да се случват не само по Коледа и както ние самите имаме нужда от мили жестове, от храна, от необходимите ни неща всеки ден, така и тези деца от любов, от това някой да поиграе с тях. Някой да им обърне внимание”, каза Маги.

Учителите и ръководството на училището се заразяват от техния пример и освен че ги подкрепят, започват и да им помагат.

"Тази инициатива, която започна от няколко деца, е прие много радушно от останалите ученици и вече започна да става тенденция. В днешно време всеки такъв порив трябва да бъде насърчаван и подкрепян", каза Силвия Бакърджиева, зам.-директор на гимназията.

Винаги помагат, винаги са съгласни да откликнат, купуват, носят играчки, дрехи, казва Маги. И макар не толкова често срещани, в българското училище има и такива истории.