Любовта към близките и любовта към виното не трябва да се отбелязват само в един ден от годината. Антон Хекимян разказва как в Мелник правят прочутия мелнишки еликсир:

Характерният цвят на мелнишкото вино е червено. "Не е и черно, трябва да бъде прозрачно", обясни майстор винарят Митко Манолев – Шестака. "И младото вино винаги се пени", беше категоричен той.

"Типичното мелнишко вино трябва да се направи от широка мелнишка лоза, която е уникален сорт грозде и на друго място не вирее освен в нашия район", обясни Манолев. По думите му видът вино може да изчезне, защото в момента върви "нещо като претопяване, което, ако ние не го пазим, хората от този район и въобще българите не си пазим традициите. От друго място няма кой да дойде да ни ги пази".

Според него това е характерно за българската природа  - ние гледаме първо чуждото и след това, след време, гледаме собственото си. "И си викаме – ама ние имаме по-добро (...) Ние не се учим от грешките си.
Тайната на виното не е в правенето, а в отношението към него. Няма лошо вино, когато е направено с обич", категоричен е Манолев.

Защо го наречат Шестака и какви тайни на виното издаде още той - вижте в прикачения видеофайл.