Нова акция срещу нелегалното производство на цигари. Полицията разби нелегален цех в асеновградското село Патриарх Евтимово. При акция "Фабриката" са задържани 13 души и значително количество цигари, готови за продажба на вътрешния пазар.

Групата, която е наблюдавана от повече от три месеца, е разполагала с всички машини, необходими за целия процес на производство на цигари - от рязането до пълнене и пакетирането. Тютюнът за нелегалната фабрика се е доставял от Плевен и бил с изключително ниско качество. Във фабриката са открити и фалшиви бандероли.

В ареста са задържани трима души, които се сочат за организатори на канала. Задържани са и десет души работници, които са били бивши служители на тютюневи фабрики. За нелегалната си дейност всеки работник е трябвало да получи по 300 евро на смяна.

„Това което можем да кажем, че имаме 12 мастербокса пакетирани. Реално за една нощна смяна могат да бъдат изработени над 450 000 къса, което означава между 60-70 мастербокса на нощ”, обясни вътрешният министър Цветан Цветанов.